FİRARİ ŞAHIS AYDIN'DA YAKALANDI

FİRARİ ŞAHIS AYDIN

Bursa H Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda çeşitli suçlardan hükümlü olan ve devam eden mahkemesi için getirildiği Bursa Adliyesi Emniyet odasından firar eden şahıs Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu Aydın'da bir akrabasının evinde kıskı

Bursa H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda çeşitli suçlardan 41 yıl 148 ay hükümlü olarak bulunan K.Ş. isimli şahıs 16 Ocak 2015 günü devam eden bir mahkemesi için Bursa Adliyesi Emniyet odasında bulunduğu esnada nöbetçinin bir anlık dikkatsizliği ve tedbirsizliği sonucu kalabalıktan da yararlanarak firar etti. Şahsın firar etmesinin ardından başlatılan arama çalışmaları kapsamında, K.Ş.’nin cezaevine girmeden önce Aydın, Manisa, İzmir, Balıkesir, Muğla ve Muş illerinde ağırlıklı olarak ev ve işyerlerinden hırsızlık, oto hırsızlığı, resmi belgede sahtecilik ve cinsel istismar suçlarını işlediği tespit edildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle başlatılan tahkikat kapsamında Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve bağlı birlikleri arama, takip ve yakalama faaliyetleri gerçekleştirildi. K.Ş.’nin sosyal çevresi incelenerek ilişki kurabileceği akraba ve arkadaşları mercek altına alınırken, şehir dışındaki akrabaları ile Bursa ilinde bulunan ve tahliye olan cezaevi arkadaşlarının evlerinde alınan izinler kapsamında aramalar yapılmasına rağmen firari hükümlüye ulaşılamadı.

 

AKRABASININ EVİNDE BULUNDU

Genişletilen arama ve takip çalışmaları sonucunda; cezaevine girmeden önce suç faaliyetlerini yoğunlaştırdığı ve uzun süre ikamet ettiği Aydın ilindeki akrabalarının yanında bulunabileceği yönünde alınan duyumların ardından yapılan teknik ve fiziki takip sonucu firarinin Aydın ili Germencik ilçesinde ikamet eden akrabalarının evinde kısa bir süre için kaldığı ve buradan ayrılacağı tespit edildi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimlerinin teknik koordinesi ile Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğünün ortak çalışmaları ile konu Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına arz edilerek gerekli izinler alındı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı, Aydın İl Jandarma Komutanlığı ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri belirlenen adreslerde 25 Ocak 2015 günü saat 05.00’da eş zamanlı olarak yapılan aramada firari hükümlü K.Ş. saklandığı akrabasının evinde bulundu. Kaçmaya çalışan K.Ş. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasını müteakip Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen K.Ş. adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07